Vi tar en titt på de hetaste trenderna inför hösten och vintern 2020. Det blir ett urval av det som setts mest på catwalken inför det kyligare vädret. Vilken trend föredrar du?

Volym!

Volym är ett av nyckelordet för de kommande trenderna under hösten och vintern. Du kan se det såväl på klänningar och cardigans såsom kappor och kavajer. Alla modehus har i stort sett inkluderat volym på plaggen på sina visningar. När jag talar om oversize och volym så menar jag riktigt stora ballongärmar och axelvaddar på ytterplagg, klänningar och blusar. Ju större desto bättre! Du kan läsa mer om oversize-blazers här.

Fotos de stock gratuitas de abrigo, accesorio, asiática
Oversize-kappor är en trend som fortsätter att slå stort under hösten och vintern 2020

Rött är hett

Röda plagg ses i överflöd från de flesta modehusen. De flesta kommer i form av klänningar, framförallt i siden och paljetter. Valentino, Bottega Venetta och Saint Laurent är de största namnen som satsat på rött inför denna höst och vinter. Klänningarna kommer långärmade, med ballongärmar och volanger i alla dess längder.

Fransar – En trend som håller i sig

Giorgio Armani, Dries Van Noten, Stella McCartney och Givenchy satsar mycket på fransar till sina plagg. De ses främst på ankellånga klänningar som kombineras med höga stövlar, men även på långa kappor. Färgerna som ses är i överlag svart, vitt och senapsgult. Detta är garanterat en trend som du kommer att inspireras av.

Läderrockar

Om du har sett filmen Matrix så kommer du att få en riktig flashback när du ser höstens trendiga läderrockar. Designers som Alexander McQueen, Fendi, Versace och Balenciaga har satsat på detta stilrena plagg som inte bara värmer en under kalla höstdagar utan även ser riktigt trendigt ut. Medan Balenciaga och Alexander McQueen satsar på en stramare och längre version så har Balenciaga i sin tur bidragit med en kortare oversize-modell. Alla har dock satsat på det klassiska skärpet eller remmen runt midjan. Du kan kolla in fler foton av detta plagg här.

Long leather coat | andy lee | Flickr
Långa läderrockar är en trend som slår hårt i höst och vinter

Koftor – En trend som håller dig varm

Koftor kommer du att se mycket av i höst och vinter. Dessa kommer i alla dess storlekar, färger och former och går att kombinera med precis allt. Miu Miu satsar på den korta och tighta varianten y rutigt mönster, medan t.ex Fendi och Christopher Kane satsar på den längre, oversize-varianten med ett skärp i midjan.

Kedjor

Då det gäller accessoarer så kommer du att se många detaljer med kedjor. Väskor, smycken och skor kommer att integrera stora kedjor både i silver och guld som på så sätt ger dessa en unik touch.

Trend
Kedjan i de flesta accessoarerna som ger den en mer edgy look och är en stor trend.