Snart är jul och alla julfester här. Det innebär att det är hög tid att börja fundera på både kläder och framför allt smink! Den här vinter ser vi mycket eyeliner och glansiga läppar på catwalken. Helt perfekt för alla festliga tillfällen när du vill känn dig lite extra snygg! 

Att få vara lite kreativ och leka med sminket till en fest är bland det roligaste av alla förberedelser. Trenderna är inte så galna det här året utan mycket av det som används har du säkert redan i din sminkväska. Det är helt perfekt! 

Glansiga läppar

Det har ju länge varit väldigt inne med matta läppar men den här säsongen har jag sett att det lutar mer åt det glansiga hållet! Och jag älskar det! Helt ärligt så hade jag börjat tröttna lite på sammetsläppar så det är roligt att få sätta lite extra glans på dem igen och vara trendriktigt samtidigt. Det här är en av mina favoriter för smink den här vintern. 

Vingad Eyeliner 

En av de absolut hetaste trenderna du bara måste använda är den vingade eyelinern. Det enklaste och snyggaste sättet att sätta fokusen helt och hållet på ögonen. Den här looken är väldigt klassisk och passar egentligen lika bra till vardags som till fest. Men mitt tips för att göra den lite extra festlig är att använda glittrig eller metallisk eyeliner för extra dramatik. 

Om du är ett stort fan av smink ska du inte missa Nemow Beauty!

Perfekt smink – röda läppar

Tillsammans med den vingad eyelinern är röda läppar också ett perfekt sätt att göra sig sedd med. För den ultimata festlooken så satsa på båda tillsammans. Du kommer utan tvekan vara snyggast på festen! Här skulle jag personligen satsa på ett rött läppstift med lite skimmer för att slå hela 3 flugor i en smäll! 3 olika trender inom smink på en och samma gång, helt otroligt bra!

Det är roligt att klä upp sig till fest men den roligaste delen är smink. Trenderna 2020 för vintern är lättburna och använder saker som de flesta redan har hemma. Gluskrimrande ögon, röda läppar, glansiga läppar och vingad eyeliner är vad du ska satsa på. Lår sminket få stå i fokus på vinternas alla fester.

Guldskimrande ögon är helt rätt 

Jag tänker mig guldskimrande ögonlock till nyårsfesten tillsammans med en snygg svart klänning om du inte vill satsa på glitter eller metallisk på din klädsel. 

Att ha en guldskimrande ögonskugga är nästan samma sak som att ha ett guldsmycke på sig så om du är lite mer sparsam av dig med accessoarer men ändå vill stå ut från mängden så är det den här looken du ska satsa på. Med guldigt smink kan du verkligen komma långt med lite.

Locka fram din inre vampyr med ditt smink

Jag har tidigare nämnt både röda läppar och att glansigt är trendigt. Men det tar inte slut där. Mörka nyanser av läppstift är tillbaka igen. 

Det är nog den här trenden inom smink som för mig är svårast att bära, jag är inte så mycket för de mörka läpparna. Jag älskar det på andra men tycker själv inte att det passar mig. Så jag håller mig nog till rött och glansigt. Men om du är en av dem som gillar mörkare nyanser på läpparna så kör på!

Oavsett om du är ett stort fan av smink som jag är eller om du bara gillar att dra på lite mascara vid festligare tillfällen så är de här de bästa tipsen jag kan ge för vinterns och julens fester. Det kanske är dags att testa något nytt nu?