Vi som är interesserade av skönhet har säkert följt trenderna inom ögonbrynsmode och deras evolution från 60-talet fram till dagsläget. I denna artikel kan du läsa mer om hur vi gick från de supersmala ögonbrynen till dagens tjockare ögonbryn. Dagens ögonbryn ger mer karaktär och generellt en naturligare och mjukare look åt ansiktet.

Ögonbryn - revolutionen

Från 60-talets mode-ikon Twiggy, fram till den nutida supermodellen Cara Delevingne kan man se hur mycket ögonbrynsmodet har evolutionerat under åren. På 60-talet var pinnsmala ögonbryn en stor trend. Inte så mycket just för formens skull utan mer för att framhäva ögonfransarna.

Dessa skulle stå mer i ramljuset under denna tidsperiod. I dagsläget har man satt mer fokus på naturlighet. Brynen är nu tjockare, men ska samtidigt se vårdade ut för att ge ansiktet ett mer harmoniskt utseende.

Ögonbryn under 60-talet

Ögonen blev fokus för 1960-talets skönhetideal tack vare Twiggys signaturfransar vilket innebar att ögonbrynen behandlades som något sekundärt. Det noppades för fullt tills det att man uppnådde tunna och väldigt korta ögonbryn för att lägga fokus just på ögonen.

70-talet

På 70-talet kom det ultra-glamorösa sminket. Levande ögonskuggor i alla regnbågens färger och samtidigt även mycket rouge medföljdes av tunna och kraftigt välvda ögonbryn.

70-talets tunna och välvda ögonbryn skulle framhäva levande ögonskuggor i alla dess färger.

Ögonbryn under 80-talet

Ögonbrynens vildaste period kom dock på 80-talet då modet gick från pinnsmala till kraftigt buskiga ögonbryn. Kändisar såsom Brooke Shields och Madonna stod på den tiden i rampljuset.

90-talet till 2000-talet

Under 90-talet och även under 2000-talet så började det härjas fritt med pincetten igen. Ögonbrynen fick åter igen en väldigt smal och ganska obetydlig roll. Under dessa år plockades det hejvilt. I längden blev det ödesdigra resultatet för många då deras ögonbryn slutade växa ut. Överplockning deluxe!

År 2010 till nutid

Ögonbrynen har under de senaste 10 åren nu fått en mer stadgad framtoning mot den mer naturliga looken. Men här kommer nu ett litet problem. Många av oss som växte upp under 90-talet och älskade att följa detta modes evolution överplockade våra ögonbryn som resulterade i att de slutade växa ut. Hände detta även dig?

Det finns hopp!

Precis såsom tekniken har haft sin boom, har även skönhetsprodukter och kosmetiska behandlingar utvecklats i en helt galen fart de senaste åren. Ögonbrynspennor, ögonbrynspomader, mikropigmentationsbehandlingar, t.o.m. hårtransplantation av ögonbryn är bara några av de få men väldigt revolutionerande redskapen för att få till de perfekta ögonbrynen.

Anastasia Beverly Hills har ett brett urval av produkter för ögonbryn som kan få dig att "trolla fram" ansiktet.

Ögonbrynsprodukter

Det enklaste sättet om du alltid hålla sina ögonbryn fina är att du använder någon av de många ögonbrynsprodukterna på marknaden. Du kan använda verktyg såsom pennor och pomader. Detta är även det billigaste alternativet. Du måste dock hitta den perfekta formen för just ditt ansikte. För detta måste du vara stadig i handen. Leta upp rätt färg för just din hudton och hårfärg så att det i sin tur ser så naturligt ut som möjligt.

Microblading och Micropigmentation

Microblading, Micropigmentation eller Kosmetisk tatuering (som det även kallas i Sverige) har utvecklats drastiskt de senaste åren. Det finns många tekniker att välja på och det handlar om smaksak vilken man väljer. En kosmetisk tatuering håller i regel 2-3 år. För optimalt resultat så borde man fylla i årligen för att hålla sina ögonbryn fina.

Ögonbrynstransplantation

Om du däremot har tröttnat på att jämt behöva fixa och trixa med ögonbrynen så kan du satsa på en ögonbrynstransplantation. Detta är ett permanent alternativ som börjar bli allt mer populärt runt om i världen.

Det innebär att man transplanterar hårsäckar från en annan del av kroppen. Dessa tar man vanligtvis från bakhuvudet, på så sätt är strukturen på håret mer lik håren från ögonbrynen. Här kan du läsa mer om denna revolutionerande teknik.