En riktig myskväll behöver vi alla ibland. Jag har några tips på hur du myser till det lite extra hemma. Hösten är ju utan tvekan den bästa tiden på året för just det och ta det lugnt, antingen själv eller med någon du gillar. 

Ta tillvara på lite extra på det här året (som ändå inte har blivit riktigt som vi vill) genom att fokusera på dig själv och på ditt välbefinnande. Jag tycker faktiskt inte att det finns något bättre sätt än detta att göra det på. 

Myskväll i myskläder

Det absolut viktigaste, enligt mig, för en lyckad myskväll är en skön outfit som absolut inte sitter åt någonstans. Ett par varma och mysiga byxor och en gosig tröja. Sen så ska det självklart också finns en varm filt i soffan och härliga kuddar. Det är liksom det viktigaste för att det ens ska kunna kallas för myskväll, läs mer om hur du är bekväm och snygg hemma här!

Snacks är ett måste 

När det kommer till snacks så vill jag gärna ha både sött och salt på min myskväll. Jag gillar att göra något eget gott som kanske är lite mer hälsosamt än en påse godis och chips. Dadelbollar är en favorit som jag kan rekommendera, det finns massor med recept att prova. 

Till det salta snackset gillar jag att ha hummus eller en dip med krispiga grönsaker. Helst morötter och gurka men även paprika. Har jag lite extra tid över så älskar jag att göra egna chips av potatis, rödbetor och palsternacka. 

Det är egentligen superenkelt att göra. Skär allt supertunt och sprid ut på en plåt. Ringla över lite olja och strö över salt och in i ugnen tills de får fin färg! Mycket mer hälsosamt än vanliga chips du köper men minst lika gott.

En myskväll behöver innehålla några specificka saker för att vara perfekt. Först och främst skäna myskläder och sedan en god varm dryck och snacks. Siste men inte mints en bra film eller en bra bok.

En kopp med något varmt

En myskväll är ju absolut inte fulländad om du inte har en stor kopp med något varmt i handen. Min favorit är choklad, men te funkar också. Varje gång jag åker till London så passar jag på att köpa med mig min favorit för att göra varm choklad från Whittard of Chelsea. Vit choklad i drickbar form, kan du tänka dig något mer himmelskt än det?

En myskväll med en bok eller en film

Mina två favoritsätt att ha en myskväll på är genom att läsa en härlig bok eller att hitta på en rolig eller fin film att titta på. Antingen en komedi eller en romantisk komedi, jag vill oftast inte se något sorgligt eller något som är våldsamt eller fullt av action.

Fördelen med en bok är att du blir helt uppslukad och glömmer världen runt omkring dig under tiden du läser. Nackdelen är att det är svårare att äta snacks under tiden! Att läsa en bok är förmodligen bäst att göra om du är själv, din partner kan lätt tycka att du är lite tråkig annars.

När det gäller film så är det däremot väldigt lätt att bli distraherad av andra saker som att din telefon plingar till eller att du känner att du måste kolla instagram för att det har gått 20 min sedan du gjorde det senast. Däremot så är det ju den perfekta aktiviteten för att kunna njuta av snacks. 

Är du inte sugen på något av de två alternativen så kanske en sparutin med ansiktsmask, hårmask och fotbad är det bästa alternativet för dig! 

Vad du än väljer så är du värd en härlig myskväll!