Under de senaste åren har koreanska hudvårdsprodukter vuxit något enormt inom skönhetsindustrin. Produkterna kallas för K-Beauty och innehåller naturliga ingredienser som berikar huden med fukt och glow. Vidare kommer denna artikel gå in på djupet om vad K-Beauty är och vilka skönhetsprodukter som ingår i begreppet.

Vad är K-Beauty?

K-beauty är ett samlingsbegrepp för koreanska skönhetsprodukter. Det som utmärker dessa produkter är att de är väldigt skonsamma mot huden och återfuktar på djupet. Därför är en strålande och lysande hy det centrala.

Hur uppnår jag en lysande hy med K-Beauty?

När man talar om K-Beauty är det också värt att nämna den koreanska 10-stegsrutinen. Rutinen tar det ett steg längre jämfört med en “vanlig” hudvårdsrutin. Vidare är det viktigt att alltid börja med produkter som har lättast konsistens och avsluta med de tjockare. Därför består den koreanska 10-stegsrutinen av följande steg:

 1. Oljebaserad rengöring
 2. Vattenbaserad rengöring
 3. Exfoliering
 4. Toner
 5. Essence
 6. Serum
 7. Ansiktsmask
 8. Ögonkräm
 9. Ansiktskräm
 10. UV-Skydd

Vidare kommer jag att gå igenom steg 1, 2, 3, 5, och 7 vilket är de steg som vanligtvis inte ingår i en enkel hudvårdsrutin.

Rengöring

K-Beauty rutinen består av en dubbelrengöring då man använder sig av en oljebaserade och vattenbaserad rengöring. Den oljebaserade rengöringen bryter ner allt smink och andra oljebaserade produkter. Eftersom det första steget i rengöringen endast är för att smälta bort sminket finns det fortfarande rester kvar vilket man tar bort med den vattenbaserade rengöringen. Om du är ute efter en oljebaserad rengöring är M Perfect BB Deep Cleansing Oil från Missha ett utmärkt val. Om du vill göra en dubbelrengöring kan du köpa den vattenbaserade rengöringen Cleansing Water Be Clean från Huxley.

Гидрофильное масло для снятия BB крема MISSHA M Perfect BB Deep Cleansing Oil - 200 мл, цена 599 грн., купить в Киеве — Prom.ua (ID#1038819122)

Exfoliering

Exfoliering som är det tredje steget kan vara antigen kemisk eller fysisk. Om du väljer att göra en kemisk exfoliering är det lämpligt att använda sig av aktiva ingredienser, såsom syra. En fysisk exfoliering däremot omfattar olika typer av ansiktsskrubb som innehåller korn. För kemisk exfoliering kan du kika på Lactic acid 10 % +HA från The Ordinary. Om du istället föredrar en fysisk exfoliering är LEMON gauze peeling från Neogen ett bra alternativ.

Amazon.com: DERMALOGY by NEOGENLAB Bio-Peel Gauze Peeling Pads, Lemon, 30 Count: Premium Beauty

Essence

Syftet med att använda sig av essence är att förbereda huden för att ta till sig egenskaperna av resterande produkter. Vidare hjälper essencen att balansera huden efter rengöring och gör huden mer mottaglig för fukt. Vidare har du några tips på essencer: Time Revolution The First Treatment Essence från Missha och Advanced Snail 96 Mucin Power från COSRX.

Ansiktsmask

Ett effektivt sätt för att återfukta huden på djupet är att använda sig av ansiktsmask 2-3 gånger i veckan. En ansiktsmask fungerar precis som ett serum den enda skillnaden är att du låter huden absorbera mer av dess egenskaper. När du använder ansiktsmask är ett bra tips att smörja in det resterande serumet på både hals och ansikte! Här har du några tips på de bästa ansiktsmaskerna inom K-Beauty.