Det finns många knep som du kan ta till när du ska välja din outfit. Men det finns ett par, simpla tips som du kan börja använda idag. Med rätt färg strålar du och framhäver din skönhet och personlighet. Så här kommer mina personliga tips från modevärlden.

Något som jag upptäckt är att du aldrig kan hitta din stil om du inte experimenterar. På modevisningar har modeller på sig olika plagg i olika färger och mönster. Alla modeller passar inte i alla outfits och granskas noggrant innan catwalken av designers och stylister.

Du kan dock vara din egen stylist om du vet vad du ska leta efter.

Det handlar om allt från din ögonfärg till färgen på ditt hår och dina ansiktsdrag. Här kommer de viktigaste sakerna att tänka på…

“It’s all in the eyes”

Outfit efter ögonfärg

Ögonen är mer än bara själens spegel, som det sägs. De kan hjälpa dig att framhäva din outfit om du väljer rätt färg.

Men det är mer än så som händer.

Visste du att när du väljer en färg på ett plagg som matchar din färg, uppmärksammar andra mer av det du säger? Om du står och pratar med någon som har gröna ögon och en grön tröja eller klänning tittar du automatiskt mer in i deras ögon.

Kanske dags att matcha din outfit till dina ögon när du går på dejt? ?

Välj Din Outfit Med Hjälp Av Din Vrist

Visste du att din vrist kan hjälpa digh att välja rätt färg på din outfit?

Så här gör du:

Ta fram din hand och ta en titt på underdelen av din vrist. Om du kan se dina ådror, titta på vilken färg de har. Är de blå, gröna eller knappt synliga?

Om du knappt kan se dina ådror eller om du ser en blandning av blå och grön färg har du en neutral underton. Om ådrorna är dominerande gröna har du en varm underton. Och om du ser blå/lila färg har du en kall underton.

Undertoner

Om du har en kall underton, passar du troligtvis i limegrön, lila, rosa, plommon och körsbär. Har du en varm underton kan du använda färger såsom orange, grön, guld, gul, persika och brun. För dig med en neutral underton, testa vaniljvit, dusty pink, nyanser av grön jade och grå.

Din Outfit Baserad På Hårfärg

Outfit baserat på hårfärg

Här tänkte jag ge lite tips på de vanligaste hårfärgerna och hur du kan matcha din hårgärg med din outfit. Ibland är det snyggt att matcha färgen på dina kläder med din hårfärg och andra gånger är det bättre med kontrast som sticker ut mer och framhäver din look.

Blond / Ljusbrun Hårfärg

För dig som har blont hår, platinumblond och ljusbrunt är mörkare nyanser snyggast. Tänk varmare toner som grön, brun, gul och orange. Även lysande röd passar superbra med din hårfärg.

Brun / Svart Hårfärg

För dig med brunt till svart hår rekommenderar jag jordnära toner. Även grön färg såsom emerald, gul och orange. Naturliga färger på din outit är oftast supersnyggt med din hårfärg.

Röd / Orange Hårfärg

Om du har orange eller röd färg på håret kan du istället satsa på off-white (krämfärgad) eller ivory. Dina bästa färger är jordnära toner.

Grå / Silver Hårfärg

För dig som har silver eller grått hår kan du använda dig av mörkare färger. Svart passar jättebra till din hårfärg och även väldigt mörka nyanser av grått. Så en snygg svart jumpsuit eller mörkgrå klänning kan vara något för dig.


Hoppas att ni gillade dagens inlägg!

Många kramar,
Melanie