Att vara hälsosam handlar om mycket mer än bara äta nyttig mat. Så därför handlar den här artikeln om mer än bara nyttiga smoothies. Du får tips på hur du tar hand om både ditt sinne och din kropp.

Var social och skratta mycket

Skratt hjälper dig att vara hälsosam

Det finns en anledning till varför de säger att skratt förlänger livet. Det är bevisat av forskning att skratt nämligen gör dina celler glada. När du skrattar utsöndrar din kropp endorfiner. Endorfiner är viktiga för att du ska känna lycka och ju mer din kropp producerar, desto mer lycka känner du.

Och det handlar int eheller bara om tillfällig lycka utan ju fler dagar du kan skratta och ha kul, desto längre varar din lycka. Endorfiner reducerar stress och minskar depression. Det är därför så viktigt att ta hand om dina tankar.

Vilket tar mig till nästa punkt…

Bli mer hälsosam genom att ta hand om dina tankar

När ditt sinne mår bra mår din kropp också bra. Det har gjorts mycket forskning kring just det här ämnet och resultaten är slående. Att ta hand om dina tankar är alltså ett av de bästa sätten att bli mer hälsosam på.

Vad man har fått reda på är att dina tankar påverkar inte bara ditt humörmen även dina celler. Så bra tankar kan alltså ändra dina celler i både kroppen och hjärnan. Det backar upp så mycket som väst har tagit med sig från öst.

Gamla traditioner och levnadssätt finns nu i Europa, tillgängliga för oss att ta del av. Många anser dte vara en lyx efterosm detta inte fanns tillgängligt och hölls hemligt i tusentals år.

Det är saker som olika variationer av meditation och yoga.

Kombinera rätt mat med rätt träning

Kombinera rätt mat med rätt träning och var mer hälsosam

Att bara äta rätt eller bara träna kommer inte att ge dig det optimala resultatet. Om du vill vara mer hälsosam kan du självklart börja med det ena och vänta med det andra.

Om du ska börja med en av dessa rekommenderar jag att du satsar på träningen. Detta är mest för att träning är en nyckelvana. Nyckelvanor är vanor som leder till andra goda vanor.

Har du någonsin tänkt på att du vill äta mer nyttigt när du börjar träna?

Att äta rätt men aldrig träna är bättre aän att äta skräpmat och skippa träningen- Men för att ta del av alla fördelar för både din kropp och din hjärna, ditt humör och din kreativitet, behöver du träningen. Om du å andra sidan bara tränar men inte äter rätt ger träningen långt ifrån samma effekt.

Eftersom maten har en stor effekt på hur din hjärna fungerar och hur du mår i allmänhet behöver du äta bra. Att äta bra betyder att du får i dig alla näringsämnen som du behöver och låter bli det som inte är bra för kroppen. Skräpmat, för mycket socker, gluten och för mycket kött är inte bra för hälsan.

Men tänk också på att vi alla mår bra av olika saker och är individuella. Så det bästa är att ta ett vitamin och mineraltest och känna efter vad din kropp vill ha och behöver. Ta gärna hjälp av en specialist som kan sin sak.