Jag anser att hattar är väldigt personliga. Och i modevärlden är en hatt en form av uttryck, ett uttryck av din personlighet. Jag har några favoriter som jag tänkte tipsa om. Jag kommer också att ge tips på hur du kan välja rätt hatt efter dina drag. Franskt mode finns ju även i Sverige så jag hoppas att ni tycker om inlägget som jag förberret inför idag.

Den klassiska franska baskern a.k.a. béret

Hattar basker

Det här är den typiska franska hatten som har blivit populär världen över. Dessa hattar passar bäst för dig som har ett mer fyrkantigt ansikte, stark käftlinje och breda käkben. En basker med kurviga linjer är en perfekt stil för dig.

Det här är den typiska franska hatten som har blivit populär världen över. Dessa hattar passar bäst för dig som har ett mer fyrkantigt ansikte, stark käftlinje och breda käkben. En basker med kurviga linjer är en perfekt stil för dig.

Det finns baskers i ull och läder till exempel som är supersnygga. En basker i läder tillsammans med höstens underklädestrend är supersnyggt. Särskilt en korsett som överdel tillsammans med ett par eleganta byxor.

Jag tycker om den här stilen för att det finns så många varianter. För dig som har en fyrkantig form på ansiktet passar det bäst med de mer upphöjda stilarna. Denna stilen passar också de som har en rund ansiktsform och då är de plattare varianterna bättre ?

Cowboy hattar är super inne just nu.

Cowboy hattar hösten 2020

En cowboy hatt syns överallt den här hösten. Det är så lämpligt eftersom hösten är en perfekt säsong för ridning och aktiviteter i naturen. Men denna trenden passar även i stan vilket är anledningen till att den är värd att nämna.

Cowboy hattar passar en rund ansiktsform som bäst. Tidigare i år kunde vi se den här stilen på Chiara Bonis vår/sommar show och både kändisar och modeälskare världen över hoppade på trenden.

Du kan köra all in med en riktig, stor cowboy hatt eller välja något stiligt med en hatt i mindre variant. Svart, jordnära och röd färg är mina favoriter den här hösten.

Bucket hattar passar med nästan allt!

Bucket hattar hösten 2020

Bucket hattar finns också i många olika mönster och varianter. De passar nästan till allt vilket är varför jag älskar att ha en extra sittandes på hatthyllan.

Det finns den avslappnade stilen som passar till en sportig outfit. Sen har du den stiliga, kvinnliga varianten som tar dig direkt tillbaka till 60-talet. Det finns bucket hattar som är stickade, i tygmaterial, pälsvarianter och glansiga stilar.

Vi har sett de på catwalken och kändisar har visat att dem är inne igen. Du hittar ingen mindre än Meryl Streep och Kate Spade i denna stilen. Bucket hattar passar flera ansiktsformer men går särskilt bra ihop med det diamantformade och ovala ansiktet.

Sist men inte minst: Runda fedora hattar.

Fedora runda hattar hösten / vintern 2020

Det här är min ultimata favorit. Jag tycker att den här stilen är superkvinnlig och elegant. Den passar till söndagsbrunch, eftermiddagsdejt eller en runda på stan.

Den här varianten passar bäst dig som har ett diamantformt ansikte. Den runda kanten gör denna stilen ännu mer sexig och mystisk. Bruna, jordnära och mörka nyanser är extra populära.

I slutändan finns det så många hattar att välja mellan men nu har du inspiration för hösten och inför vintersäsongen.