En av de senaste serierna jag har sett på Netflix är Emily in Paris. Det är lite som Sex and the City men i Paris. Och det är inte så konstigt med tanke på att serien är skapad av Darren Star som också har skapat just Sex and the City, Melrose Place och Beverly Hills. Med andra ord så var det ju redan bäddat för succée från början och Emily in Paris måste du bara se om du gillar mode

Kulturkrock i Emily in Paris

Serien utspelar sig i Paris och du får följa Emily som är en amerikansk tjej från Chicago till Paris. Hon flyttar till Paris då hon fått ett jobb på en marknadsföringsfirma com är ute efter ett amerikansk perspektiv. 

Precis som du kan föreställa dig så är det inte helt lätt för amerikanskan att anpassa sig till Paris och hennes kollegor och chef på kontoret gör inte hennes liv direkt enklare. 

Inte nog med det så behöver hon också gå igenom att göra slut med sin pojkvän från USA och försöka jonglera ett nytt kärleksliv i Paris. 

Vill du se lila chic ut som Emily in Paris så ska du inte missa dessa shoppingställen! 

Emily in Paris är Netflix nya serie som alla pratar. Som Sex and the City fast i Paris. Härliga karaktärer och fina vyer. Emily får stå ut med mycket och får lära sig att det inte alltid är lätta att anpassa sig till fransmännens sätt att leva.

Härliga karaktärer 

Emily in Paris är full av spännande karaktärer. Speciellt Emily är en sån härlig personlighet. Hon är inte rädd för något och tar för sig precis så som man måste göra när man flyttar till ett nytt land och behöver visa sig från sin bästa sida. 

Jag älskar att hon är så stark och besluten om att inte låta något stoppa henne. 

Förutom Emily så är en av mina favoriter hennes chef Sylvie en riktigt spännande karaktär. Hon visar upp ett hårt yttre och är på många sätt väldigt fransk med mycket starka åsikter. Men innerst inne har hon ett varmt hjärta och kan bli minst lika sårad som alla andra. 

Sen ska vi självklart inte glömma bort männen i serien. Vill du ha något fint att titta på så kommer du inte att bli besviken. Fransmännen är precis så som vi tror att de är i den här serien!

Olika åsikter om Emily in Paris

Om du frågar amerikanerna så är Emily in Paris en riktig hit och det finns få saker som är negativa. Det är förmodligen för att hela serien är baserat på det som amerikanerna anser är typiskt för Paris. 

Fransmännen håller inte alls med om Emily in Paris. Jag tycker att just det här är så roligt, för det är sant att det finns många många clichéer i serien som jag vet inte alls förekommer på riktigt då jag själv bor i Paris. Men man måste ändå ta det med lite humor och här är det sant att fransmännen ibland inte riktigt förstår den delen av det hela. 

Min egna åsikt

Jag själv gillade verkligen Emily in Paris, 10 avsnitt av avkoppling och många skratt. Perfekt att kika på när du behöver skratta och få glömma bort omvärlden en liten stund. Och som jag nämnde så gör det ju bara saken ännu bättre att det dyker upp många stiliga fransmän i serien. 

För mig är det en perfekt serie att mysa ner sig i soffan med tillsammans med en kopp varm choklad. Och jag kan faktiskt känna igen mig i lite av det som händer Emily i serien. Så även fast det är mycket clichéer enligt fransmännen så håller jag ändå med amerikanerna lite.. Det finns vissa saker som verkligen stämmer. 

Nu är ju frågan kommer det en säsong 2?