Den här artikeln handlar om de bästa shoppingställena i Paris. Vissa känner du till och andra har du antagligen aldrig hört talas om. Jag har tagit fram en blanding av kända shoppinggator som jag veta att du kommer älska.

De bästa shoppinggatorna i Paris bjuder på Valentino klänningar och Prada.

Den två kilometer långa Champs-Élysées gatan i Paris är känd för sin exklusiva shopping. Det är en av de mest kända shoppinggatorna i hela världen vilket betyder att den här listan inte hade varit komplett utan Paris. Så det är säkert att säga att jag inte valt att ta med Paris bara för att jag bor här.

Från Louis Vuitton till Cartier, här hittar du allt vad lyx heter. Men det är inte bara lyxbutiker som finns här utan du hittar kända butiker så som Sephora och Banana Republic. Förutom hittar du shoppinggatorna Rue Saint-Honoré, Avenue Montaigne, Boulevard Haussmann och Rue de Rivoli.

De bästa shoppingatorna i Paris

Rue Saint-Honoré är en av de bästa shoppinggatorna i Paris med franskt mode och Avenue Montaigne bjuder på lyx i världsklass. Tänk Valentino, Prada och Chanel. Vem hade tackat nej till en Valentino klänning? Lite dyrt för min smak men ibland får jag syn på en och ennan på modevisningarna.

Haussmann-Saint-Lazare-Opéra området har ett av de största varuhusen i Paris. Galeries Lafayette, som det heter, är världskänt och lockar människor från hela världen. Det är lätt att förstå varför. Du hittar bland annat Christian Louboutin här. Skor någon?

Rue de Rivoli är en populär shoppinggata med mycket internationell shopping. Här hittar du de mer vanliga butikerna så som Gap och ZARA med allt från snygga blazers, kjolar och kappor till skor och väskor.

De bästa shoppingställena i Paris som du antagligen inte hört talas om.

Det finns ett para shoppingställen i Paris som är mindre kända men som du absolut bör känna till.

Palais Royal

Välkommen till 1700-talets Palais Royal och dess trädgårdar. En av de vackraste platserna i Paris har också något av den bästa shoppingen. Det är ofta förbisett eftersom det ofta ses mer som en sevärdhet. Här hittar du massor med små lyx,- och märkesbutiker samt franskt mode. Du hittar bland annat stora namn som Stella McCartney här.

Jag rekommenderar att spendera en hel dag här och våren är en av de bästa säsongerna. Det är supervackert och du kan ta pauser i shoppingen!

Rue du Commerce

Rue du Commerce ligger nära Eiffeltornet och ör en liten hemlighet. Det är en lugn gata och många lokalbor shoppar här. Det finns många internationella, kända märken att hitta här samt små franska modebutiker och lokala matbutiker.Området ser ut som en liten by och har en supermysig stämning.

Galerie Vivienne

De bästa shoppingställena i paris - Galerie Vivienne

Galerie Vivienne är en av de bästa shoppingställena i Paris. Det är också en av de mysigaste och mest imponerande ställena. Med design från 1800-talet och de handtillverkade trädetaljerna, är detta en av av mina absolut favoritplatser.

Här kan du shoppa ovanliga souvenirer och hitta den kända Jean Paul Gaultier butiken. För att shoppa souvenirer, gå till Librairie Jousseaume som funnits i Paris i nästan 200 år!

Rue de Charonne

Rue de Charonne har blivit en av de nyaste och hetaste shoppingställena i Paris som många fortfarande inte känner till. Det här är en av de mest intressanta och roligaste shoppingområdena i Paris. Jag har hittat allt från småbutiker med franska handtillverkade saker som du absolut inte hittar någon annanstans till de mest chic klänningarna.

Du hittar också Isabel Marants produkter i hennes originalbutik här. Om du älskar mode så vet du precis vem jag pratar om. Hon är en grym kvinna och hennes mode är värt att kolla in!