Under hösten 2020 ser vi många olika spännande trender men en av de allra mest användbara enligt mig är bluskragen. Den här lilla detaljen kan höja nästan vilken outfit som helst. Gå från att vara casual till jobb- eller festredo på ett kick, hur bra är inte det? 

Även fast jag älskar mode och trender så kan jag ibland tycka att vissa av dem är lite svåra att använda i vardagen men just den här trenden är helt perfekt! 

Bluskragen har vi sett hos de allra största modehusen, bland annat hos Chanel och Gannis så det är en trend att inte missa den här hösten. 

Uppdressat med bluskragen 

Jag gillar att klä mig väl, precis som de flesta kvinnor här i Paris. De flesta fransyskor gör det utan att de behöver tänka för mycket eller ta i för mycket. De är nästa som om de redan har det i blodet.

För mig är det inte riktigt lika lätta alltid men med just bluskragen blir det ett snäpp enklare. Det är ett perfekt sätt att klä upp även en enkel tjock stickad tröja. Men det passar minst lika väl under en klänning. 

Den här säsongens kan du hitta kragar i alla möjliga former och färger så det kommer inte vara något problem för dig att hitta en som passar just dig. 

Enligt mig är det ett perfekt sätt att uttrycka din stil och eftersom de finns så många olika typer. Det är enkelt att variera bluskragen efter ditt humör och hur du känner dig från en dag till en annan och passar perfekt ihop med kavajen!

Bluskragen - höstens bästa modetips. Du kan med den förhöja vilken outfit som helst. Passar lika bra till vardags som till fest. Välkj färg efter din outfit eller kör på en vit bluskrage som passar till allt.

Mina favoriter

När jag ska vara lite extra uppklädd så satsar jag på en bluskrage med lite extra bling på – med juveler och glitter till exempel. Det här är kanske inte vad jag satsar på en vardag på kontoret men definitivt till fest. 

Till vardags väljer jag helst en vit bluskrage som passar till varje outfit. Det blir enkelt att styla och tar inte heller för lång tid. Jag har en tendens att vakna lite för sent och därför är det skönt att ha det alternativet redo. 

Jag gillar dock också att ha en bluskrage som matchar färgen på resten av min outfit – typ en ljusblå krage om jag har har en ljusblå tröja eller klänning på mig. Men som sagt, en vit krage passa till allt och är det en typ du ska satsa på så är det den. Det blir absolut inte fel. 

Bluskragen för alla

Du kan själv välja om du vill ha en blus med kragen redan fastsydd för sig eller som jag tidigare nämnt ha det under en klänning eller en stickad tröja. Vilket sätt du väljer att bära bluskragen på spelar egentligen inte så stor roll. Huvudsaken är att den syns och att du känner dig bekväm. Som sagt ett perfekt sätt att piffa till en annars enkel outfit och ge dig lite extra karaktär. 

Det är också riktigt snyggt att ha ett fint halsband i guld eller silver till som inte tar för mycket plats men som ger hela outfiten det lilla extra.

Här finns lite tips på andra trender att ha koll på under den här hösten: https://nyheter24.se/shopping/mode/for-henne/946020-mode-for-henne-hostens-hetaste-plagg-att-fynda-redan-nu

Hoppa på tåget för bluskragane du också, du kommer inte att ångra dig!