Blazer som kan anses vara ett maskulint plagg är inte längre riktat till endast ett kön. Allt fler kvinnor använder sig av blazers till både fest och vardag för att fullborda sin look. Bland influencers som Matilda Djerf och Hanna Schönberg, har trenden utvecklats till att omfatta både oversized och cropped blazers.

Hur kan jag styla min blazer?

En oversized blazer ger dig utrymme att leka runt med din stil. Du kan styla den genom att ha ett skärp i midjan eller helt enkelt bära den som en klänning. Du kan dessutom matcha din blazer med allt från klänning, jeans, hoodie och bike shorts, hur bra? En cropped blazer däremot passar utmärkt med ett par high-waist byxor eller en matchande kjol. Oavsett vad du bär kommer du att känna dig extra elegant! Om du vill läsa mer om mode se här.

Vad gäller valet av färg finns det allt från färgglada till mer neutrala färger som svart, vit och beige. Om du istället föredrar att sticka ut från mängden kan du våga dig på en rosa eller gul kavaj.

Blazer

Vart kan jag köpa min kavaj?

Blazer-trenden är så pass stor att du kan köpa din kavaj nästan vart som helst. Trots detta finns det modekedjor som är extra duktiga inom detta område. Exempel på dessa är Zara, NA-KD, Ginatricot, ASOS och H&M som säljer ett stort utbud av eleganta kavajer i en mängd olika färger. Om du är en person som föredrar att shoppa hemifrån har du möjlighet att göra det online genom endast ett klick.

Vilka accessoarer passar till min blazer?

Förutöver den eleganta touchen som kavajen tillför din look kan du piffa upp det lite till. Använd olika accessoarer såsom: ringar, armband, halsband eller klocka för att få en stilren look. Om du inte är säker på om du föredrar smycken av silver eller guld kan du våga dig på att blanda! Smycken som oftast används i samband med blazers är armband och halsband gjorda av grova guld kedjor som på engelska kallas för “chunky chain”. Andra accessoarer som passar utmärkt till din kavaj är en liten handväska som du kan mixa och matcha med olika färger. Om du är en skoälskare passar ett par chunky sneakers utmärkt till din kavaj för en mer avslappnad look. För en mer uppklädd look kan du matcha din blazer med ett par läderstövlar eller klackar.

Köp din blazer på Second Hand

Det är inte alltid nödvändigt att köpa nytt och då kan ett bra alternativ vara att handla på second hand, vintage eller thrift shops. I dessa butiker går det att fynda unika kavajer som ingen annan har. Du kan även fynda accessoarer och mycket annat för att komplettera din look, du vet aldrig vad du kan hitta. Kom ihåg att när du handlar second hand, värnar du även om miljön vilket är ett plus i kanten!