Om du alltid håller dig till en stil är det dags att utforska och experimentera! Preic som din personlighet har flera lager som bör synas, är en enda stil tråkigt. Jag är ledsen att säga det men någon måste ju vara ärlig mot dig. Jag är här för att hjälpa till, inte för att dömma. Så gör dig redo för en förändring!

Det pratas ofta om att människor har flera personlighetsdrag. Vi har alla egenskaper som dominerar men vi är aldrig bara på ett sätt. Det är sant för dig och för mig. Det hade varit så tråkigt. Och jag vet att du inte är tråkig!

Så varför är det så svårt för många att ändra stil och så enkelt att hålla sig till bara en?

Har Du Verkligen Bara En Stil?

Antagligen inte! Du kanske tror att du bara har en stil men du går sällan i bara klänningar, eller sportkläder eller något annat som du är bekväm i. Och om du gör det är det dags att ändra på det.

Inte för att jag ska säga till dig vad du ska göra utan för att mode kan vara roligt och jag vill hjälpa dig att se det ?

Har du verkligen bara en stil?

Du har säkert fått höra “det är så din stil” mer än ett par gånger i ditt liv. Men har du då alltid haft på dig liknande plagg? Eller är det egentligen så att du har en flera olika stilar som ses som en? Det är troligtvis det senare. Jag hoppas att du fortfarande är med mig här.

Måste du vara bekväm?

Jag tycker att det här är super viktigt. Att du är bekväm känns och syns. Men sanningen är den att förändring alltid är svårt och om du inte provar något nytt vet du inte vad du faktiskt kan vara bekväm i.

Det kan faktiskt löna sig att ta hjälp av någon. Oavsett om det är en personlig stylist, YouTube videos eller tv-program, det finns hjälp. Något som hjälper väldigt mycket är hur du väljer rätt outfit och vad du passar i.

Om du läste artikeln ovanför så har du fått lite vägledning nu. Perfekt!

Då är det dags att börja experimentera. Jag rekommenderar inte att ändra din stil radikalt eller ta bort allt du är van vid. Precis som med all drastisk förändring kan det kännas för överväldigande. Ett undantag är om du längtar efter en ny stil.

Men börja istället med att lägga till olika färger och köp nya plagg i olika mönster och stilar. Om du har någon som tycker om mode och som du litar på säger sanningen kan du med dig den personen och få lite hjälp.

Var förberedd på att det kommer att kännas lite obekvämt i början. Det är precis därför jag rekommenderar att börja lägga till lite istället för att ta bort mycket. Prova din nya stil en gång i veckan och öka sedan efterhand. Börja långsamt är mitt bästa tips.

På så sätt kan du fortfarande gå tillbaka till din trygghet och din originalstil.

Få in vanan att ändra din stil och ha roligt!

Du kan börja med kläderna och sen gå vidare till håret, smink etc. Du kanske vill byta frisyr först och i så fall är det helt okej. Det finns ingen regel om vad du ska ändra först.

Det viktigaste är att du ändrar lite smått och går ur din trygghetszon. Du kommer själv se hur roligt du kan ha med mode och upptäcka så mycket om dig själv och vad du tycker om!


Tack åter igen för att ni kikade förbi!

Massor med kramar,
Melanie